9,3
7.608 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Bart-en-Annelouc-road-trip-1140-380.jpg

Maak je autovakantie nog leuker

De beste reistips van Bart en Annelouc

Veel mensen dromen ervan, slechts een paar doen het: voor een langere periode de auto pakken en wel zien waar je uitkomt. Bart en Annelouc durfden het aan en reden begin 2021 weg in hun Toyota Land Cruiser. Welke tips hebben ze inmiddels verzameld om het reizen met de auto nog leuker te maken?

Toyota-Land-Cruiser-exterieur-Ted-huisje-op-offroad-wielen-555.jpg
Waarom hebben jullie er voor gekozen om met een auto op reis te gaan?

Annelouc: “Destijds hebben aardig wat ideeën de revue gepasseerd; met een zeilboot de wereld rond, backpacken, fietsen.. Ons uitgangspunt was dat we volledig zelfvoorzienend wilden reizen, dus met weinig afhankelijkheden. Over land reizen sprak ons meer aan dan over het water en zo kwamen we op het idee om een ‘huisje op offroad wielen’ te maken. Deze manier van reizen geeft ons vrijheid, ruimte voor flexibiliteit en spontaniteit.”

Toyota-Land-Cruiser-exterieur-achterkant-Ted-huisje-op-offroad-wielen-avond-1920.jpg
Wat moet je zeker meenemen als je met de auto gaat reizen of op vakantie gaat?

Bart: “Veel mensen vragen ons wat we allemaal bij ons hebben en wat de beste auto is om mee op reis te gaan? Ondertussen zijn we er wel achter dat het niet uitmaakt met welke auto je gaat en welke spullen je allemaal hebt. Als je een positieve mindset hebt, vertrouwen in je medemens en soms wat moed en creativiteit toont heb je alles!”

Hebben jullie praktische tips voor een auto vakantie of reis?

Annelouc: “Rijd binnendoor! De snelweg is vaak saai en laat je weinig van de omgeving zien. We proberen deze zo veel mogelijk te vermijden en rijden vooral over de N-wegen. Het brengt je door leuke dorpjes en meer in contact met de mensen. Een toilet-stop bij een lokaal café waar je ook een heerlijk kopje koffie kan drinken is bonus. En een stuk goedkoper, en dat geldt ook voor het tanken.

Toyota-Bart-en-Annelouc-road-trip-man-met-ezel-555.jpg
Toyota-Land-Cruiser-exterieur-zijkant-Ted-Bart-en-Annelouc-road-trip-bergen-555.jpg

Zoek een mooie auto route. Ga je naar de bergen? Neem ook een keer de bergpas in plaats van de tunnel. Vaak prachtige routes en je kunt direct je stuurkunsten oefenen.

Toyota-Bart-en-Annelouc-road-trip-picknicken-1920.jpg

Lunchen? Zit je wat langer in de auto dan is het wel zo fijn om ook goed te eten. In Europa zijn we fan van de Lidl. We kopen allemaal lekkere dingen en rijden daarna naar een mooi plekje. Zo maak je eenvoudig een heerlijke picknick. Als je een gasbrandertje bij je hebt maak je het helemaal af met thee en koffie. Vaak veel leuker en goedkoper dan lunchen in een restaurant langs de (snel)weg.

Vaak stop je de auto helemaal vol met spullen, tenminste dat deden wij. Onze les nu is; neem zo min mogelijk mee! Je wordt creatief met de items die je hebt. Een fles wijn is een prima deegroller bijvoorbeeld. Je bent minder aan het zoeken én hebt ruimte om eventueel souvenirs mee te nemen.”

Toyota-Land-Cruiser-exterieur-zijkant-Ted-Bart-en-Annelouc-road-trip-rivier-555.jpg
Toyota-Bart-en-Annelouc-road-trip-zee-rotsen-555.jpg
Wat hebben jullie geleerd van het reizen met de auto?

Bart: “Leef in het moment. Op reis of op vakantie is dat vaak een stukje makkelijker dan thuis. We zijn weinig bezig met ‘morgen’ of ‘gisteren’. We hebben geen plan en doen vooral waar we ons op dat moment goed bij voelen. Op vakantie kan je dit ook toepassen. Misschien houd jij wel van plannen, probeer eens een dagdeel géén plan te hebben en zien wat er gebeurt. Stap spontaan een café binnen of knoop een gesprek aan met een local. Misschien word je wel verrast!”

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Volg Bart & Annelouc