9,3
7.608 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Motor-Corporation-ruim-15-miljoen-hybrids-hero.jpg

Toyota Motor Corporation bereikt 15 miljoen verkochte hybride-auto’s!

Toyota hybride modellen populairder dan ooit

De Toyota hybride is niet meer uit het verkeersbeeld weg te denken. In 1997 was de Toyota Prius de eerste Toyota hybride. De Prius was de allereerste Hybrid Electric Vehicle (HEV) op de markt, een auto met zowel een benzine- als een elektromotor die deels elektrisch rijdt. Inmiddels staat de teller op ruim 15 miljoen Toyota hybride-auto’s, een mijlpaal!

Betaalbaar en toegankelijk

In Europa staat de teller van verkochte Toyota hybride modellen inmiddels op ruim 2,8 miljoen. In West-Europa is maar liefst 63 procent van alle Toyota verkopen een hybride. We nemen dus nog lang geen afscheid van de hybride. Uiteindelijk komen hier ook andere geëlektrificeerde aandrijflijnen bij, zoals plug-in hybride, volledig elektrisch en waterstof, maar vooralsnog blijft de Hybrid Electric Vehicle (HEV) een belangrijke rol spelen in ons aanbod. Een Toyota hybride is betaalbaar, toegankelijk en rijdt in steden over lange afstanden elektrisch zonder dat je de auto hoeft op te laden.

prius-nieuw-beeld555.jpg
Genieten maar!

Sinds de Toyota hybride modellen ontworpen zijn volgens de filosofie van Toyota New Global Architecture (TNGA) neemt de populariteit ervan alleen maar toe. Deze architectuur geeft onze ontwerpers meer designvrijheid. Het resultaat is een emotioneler design, zoals dat van de Toyota Corolla Touring Sports Hybrid en de Toyota RAV4 Hybrid. En dankzij het lage zwaartepunt van het bijbehorende nieuwe voertuigplatform ervaar je met een Toyota hybride meer rijplezier dan ooit. Genieten maar!

Verder verbeteren

Toyota biedt verschillende geëlektrificeerde aandrijflijnen aan en blijft dit in de toekomst doen. Volgens ons is er een toekomst weggelegd voor meerdere geëlektrificeerde aandrijflijnen. HEV, maar ook PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), BEV (Battery Electric Vehicle) en FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) zullen allemaal een rol spelen. Ondertussen werken we hard om onze hybride modellen nog verder te verbeteren. Het aanbod bestaat inmiddels uit negen modellen; welke Toyota hybride kies jij?

laagste-co2-uitstoot-555.jpg
Toyota heeft laagste gemiddelde CO2-uitstoot

Door het succes van de Prius en andere Toyota hybride modellen loopt Toyota nu voorop met het reduceren van zijn CO2-uitstoot. Sterker nog: we hebben in Europa de laagste gemiddelde uitstoot van alle automerken, namelijk 97,5 gr/km (cijfer: JATO). Dit moet volgens de EU 95 gr/km worden, maar dat gaat ons zeker lukken. Een Toyota die ons hierbij gaat helpen, is de nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid met een CO2-uitstoot van minder dan 29 gr/km (voorlopig WLTP-cijfer)!

Toyota-Motor-Corporation-ruim-15-miljoen-hybrids-1140.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief Ontdek alle Toyota hybride modellen