9,3
7.608 beoordelingen
Terug naar overzicht
bart-en-annelouc-hero-1140-380.jpg

Update Bart, Annelouc en Ted

Over off-road rijden en duurzame projecten

Begin april reden Bart en Annelouc in hun Toyota Land Cruiser genaamd Turbo Ted richting Japan, een reis die Toyota World op de voet volgt. Onder de noemer Car Full of Dreams helpen zij onderweg anderen om hun dromen die bijdragen aan een betere wereld te verwezenlijken. Ook deze maand spraken we de avonturiers!

Ha Bart en Annelouc, hoe gaat het met jullie?

Annelouc: “Goed! Na Luxemburg en Frankrijk zijn we nu bijna 1,5 maand in Spanje, waar we veel off-road hebben gereden en steden als Valencia en Sevilla met onze mountainbikes hebben verkend. We hebben echt vakantie gevierd. Na een maand begon het te kriebelen om ook ergens aan bij te dragen. Naast reizen helpen we onderweg graag mensen met het verwezenlijken van hun dromen. Dit maakt voor ons de reis compleet."

waar-zijn-jullie-nu-555.jpg

"Door op deze manier te reizen, leren we plekken en culturen beter te doorgronden en kunnen we dichter bij de lokale mensen komen. Misschien ligt het aan de mondkapjes, maar je bent snel een 'vakantieganger' met toch altijd een beetje afstand tot de lokale bevolking. Daarnaast vinden we het leuk om onze kwaliteiten in te zetten."

IMG_4488-El-Chozo-1140.jpg

Bart: "Alsof het zo heeft moeten zijn, kwam er zodra we die behoefte voelden een heel mooi project op ons pad: ‘El Chozo’. Eigenaar Antonio heeft hier in de middle of nowhere in de regio Extremadura een traditioneel rond huisje van stenen die hij vond op het land gebouwd. Een soort paradijs: het huisje is aangekleed met planten en kleden en heeft een open dak, waardoor je je enorm verbonden voelt met buiten. Typisch Spaans en in het bijzonder die specifieke streek, maar niemand woont meer op deze manier."

alsof-het-zo-heeft-moeten-zijn.jpg

"Het land waar El Chozo gebouwd is, behoort tot zijn familie die al generaties lang het land bewerkt en vee houdt. Door de intensieve veehouderij is het land uitgedroogd en biedt het weinig leven. Antonio wil de biodiversiteit laten terugkeren op een traditionele manier en andere boeren hier over leren en inspireren."

IMG_4312-El-Chozo.jpg

Annelouc: "Een mooie ambitie die erg goed aansluit op het idee dat wij met Car Full of Dreams hebben. Bart heeft geholpen met het uitdenken en aanleggen van een watersysteem, en ik heb Antonio geholpen met verschillende bedrijfskundige vraagstukken van boeren. Een ander project waaraan we hebben bijgedragen is Finca El Mundo Verde, een oude mangoplantage. Eigenaren Maayke & Mike willen hun kinderen meegeven hoe mooi en groen de wereld kan zijn. Ze willen hier een vruchtbare omgeving met een voedselbos en een pluktuin maken, waar iedereen van kan genieten en waarmee ze mensen inspireren. Hier hebben we veel geleerd!"

Zijn er nog bijzondere dingen gebeurd?

Bart: "We hebben met Ted veel off-road gereden, van bergen tot strand en zelfs in een woestijn. Zo zijn we de Woestijn van Gorafe ingereden. Dat was best spannend. Op een gegeven moment reden we steil naar beneden met een gevaarlijke diepe geul links naast ons. Ted is zwaar, de kleiachtige grond zacht, waardoor de grond afbrokkelde en we bijna op zijn zijkant in de geul belandden.”

3988FEA1-42F5-4AEE-9A6F-7438AC4D0FC1-zijn-er-nog-bijzondere-dingen-gebeurd-555-1.jpg

Annelouc: "Ik ben uitgestapt om te kijken hoe erg het was. Met duidelijke aanwijzingen en zweet op ons voorhoofd is het precies goed gekomen. We wisten niet dat een paar kilometer verder de volgende uitdaging al op ons wachtte. De rivierbedding waar we doorheen reden was volledig geblokkeerd door een aardverschuiving, dus we moesten omrijden. Ted doet het trouwens nog steeds super, en dat wordt ook steeds bevestigd door de mensen die we tegenkomen. Iedereen zegt dat het in elk geval niet aan onze Toyota Land Cruiser gaat liggen als we Tokyo niet halen!"

Wat gaan jullie komende maand doen?

Annelouc: “We gaan naar Italië rijden om Bart zijn ouders te zien en daarna rijden we terug naar Nederland voor een COVID-19-vaccinatie. Die trip naar Nederland kunnen we natuurlijk goed combineren met bezoek aan familie en vrienden. En Bart gaat daarna iets heel leuks doen in Italië.”

Wat-gaan-jullie-komende-maand-doen-555.jpg

Bart: “Als alles doorgaat, ga ik met Team Laméco in de eerste week van juli deelnemen aan het EK 18ft Skiff zeilen! Ik heb eerder wedstrijden op hoog niveau gezeild, dus het is heel tof om dit te kunnen combineren met onze reis. Omdat alle deelnemers vanuit de hele EU komen, is het nog wel onzeker of het doorgaat. Na het EK rijden we naar Albanië. We hebben er enorm veel zin in om de ongerepte en avontuurlijke Balkan te ontdekken.”

IMG_4098-1140-als-alles-mee-zit-1140.jpg

Alles lezen over de reis van Bart, Annelouc en Turbo Ted? Lees hun hele verhaal of blijf op de hoogte via hun Instagram-account @Car_full_of_dreams.