9,3
7.608 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Yaris-Cross-exterieur-driekwart-rechts-voor-in-fabriek-groepsfoto-personeel-1140-380.jpg

1 miljoen geproduceerde Toyota hybrides in Europa

Mijlpaal voor Franse Toyota fabriek

Europa is een belangrijke markt voor Toyota. Inmiddels hebben al 1 miljoen exemplaren van de Yaris Hybrid en Yaris Cross Hybrid de Toyota fabriek in Valenciennes, Noord-Frankrijk verlaten. Een bijzondere mijlpaal voor Toyota Motor Manufacturing France, op weg naar 100% hybride.

Stroomversnelling

De Noord-Franse stad Valenciennes huisvest één van de belangrijkste Toyota fabrieken in Europa, Toyota Motor Manufacturing France (TMMF). Het is ook de geboorteplek van de Yaris en Yaris Cross. Behalve de Yaris – Auto van het Jaar 2021 – en de Yaris Cross – urban car of the year 2021- met conventionele benzinemotor, produceert Toyota hier ook de populaire uitvoeringen met hybride-elektrische aandrijving, veruit de populairste motorvariant. Want waar in 2012 nog 15% van alle hier geproduceerde Toyota modellen beschikt over hybride-elektrische aandrijving, heeft in 2021 al 83% van de gebouwde Toyota’s Yaris of Yaris Cross een hybride-elektrische aandrijving.

Toyota-Yaris-exterieur-voorkant-in-fabriek-assemblage-555-249.jpg
Toyota-Yaris-Cross-exterieur-voorkant-in-fabriek-assemblage-555.jpg
CO2-reductie

Intussen zijn bij TMMF al meer dan 1 miljoen exemplaren van de hybride-elektrische Yaris-familie van de band gerold! Een geweldige prestatie, die geheel in lijn ligt met onze plannen om de CO2-uitstoot van Toyota te reduceren. De hybride aandrijflijn van de Yaris en Yaris Cross is van de nieuwste, vierde generatie. Deze is niet alleen zuiniger, maar ook krachtiger en biedt daarbij opwindende prestaties.

Het beste van twee werelden

Met de nieuwste generatie hybride-elektrische aandrijflijnen werken een benzine- en elektromotor naadloos samen voor een zuinige en krachtige manier van rijden. Zo rijd je tot wel 50% van de tijd elektrisch, zónder stekker. Zelf opladen is dan ook niet nodig. Dit gebeurt tijdens de rit door middel van regeneratief remmen, uitrollen en door de benzinemotor. Daarbij worden de hybride-elektrische Yaris en Yaris Cross standaard geleverd met automaat, supercomfortabel!

Toyota-Yaris-exterieur-driekwart-rechts-voor-rijdend-555.jpg
Toyota-Yaris-Cross-exterieur-voorkant-in-fabriek-assemblage-met-medewerkers-555.jpg
10 jaar garantie

De auto’s van Toyota hebben een bewezen reputatie op het gebied van betrouwbaarheid. Om dat kracht bij te zetten biedt Toyota nu standaard 10 jaar garantie op iedere hybride-elektrische Toyota, zolang deze in onderhoud is bij de officiële Toyota dealer. Of je nu de eerste eigenaar bent, de tweede of zelfs de derde, want de garantie is overdraagbaar.

Ontdek de hybrides van Toyota Inschrijven Toyota nieuwsbrief